Köpek Maması Çeşitleri Nelerdir?

27-10-2022 18:06
Köpek Maması Çeşitleri Nelerdir?
Köpeklerin yeterince ve dengeli bir şekilde beslenmeleri sağlıklarını korumak açısından son derece önemlidir. Ancak köpek maması farklı damak tatlarına hitap etmek için farklı formlarda bulunmaktadır. Köpek maması seçerken mamaların türleri hakkında bilgi sahibi olmanız sizlere avantaj sağlayacaktır.
 

Kuru Köpek Mamaları

Köpek beslenmelerinde en çok kullanılan çeşit olan kuru mamalar birçok avantaj sağlamaktadır. Ayrıca konserve mamalara göre daha uygun fiyatlara sahip olması da sıklıkla tercih edilmesinin bir başka sebebi olmaktadır.

Kuru mamalar birçok farklı ırk ve cinsteki köpekler için özelleştirilmiş kuru mamalar bulunmaktadır. Ayrıca kuru mamalar gün boyu mama kabında beklemeye karşı dayanıklıdır. Köpeklerde kuru mama kullanımı diş ve diş eti sağlığı için daha yararlı olmakla birlikte içeriğinde bulunana vitamin ve mineral takviyeleri köpeğinizin daha sağlıklı olmasına yardımcı olmaktadır.
 

Konserve Köpek Mamaları

Et, et yan ürünleri, kıvam vericiler, tahıllar ve aroma vericiler ile hazırlanan konserve köpek mamaları kuru mamalara göre daha fazla su oranı bulunmaktadır. Kuru mamalara göre daha yüksek lezzete sahip olan konserve köpek mamaları köpekler tarafından daha fazla tercih edilir.  Bu sebeple de daha fazla yeme eğiliminde olurlar. Kilo kontrolü için konserve mamaların porsiyonlarına dikkat edilmesi gerekir. 

Diğer bir yandan su oranları kuru mamalara göre daha yüksek olduğu için bozulmaya daha müsaittirler. Bu sebeple de açılan konserve mamaları sadece buzdolabında saklanmalı ve en fazla 3 gün bekletilmelidir. 

Konserve mamalar yumuşak olduğu için diş taşı oluşumuna neden olabilmektedir. Bu sebeple de ağız sağlığının daha hızlı bir şekilde bozulmasına neden olurlar. Ancak yaşlı ve dişlerini kaybetmiş köpekler için konserve mamalar yenmesi kolay olduğu için çok daha avantajlıdır. 

Çabuk bozulan konserve mamalarını mama kabında bekletemezsiniz ve kuru mamalara göre daha pahalı olmaktadır. Konserve mamaları öğünlerde hemen bitirilmemesi durumunda ise gıda zehirlenmeleri olabilmektedir. 

Son olarak konserve mamaların yüksek su içeriğine sahip olduğu için yeterince su tüketmeyen köpekler için çok daha avantajlı olmaktadır. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.