Kedi ve Köpeklerde Tüy Dökme

24-11-2019 22:31
Kedi ve Köpeklerde Tüy Dökme

Kedi Ve Köpeklerde Tüy Dökme
Tüy dökme kedi ve köpeklerde yıl içerisinde en az iki kez görülen bir durumdur. Sağlıklı kedi veya köpek yıl içerisinde iki kez tüy dökmektedir ve bu durum oldukça olağandır. Fakat belirli nedenler sebebiyle tüy dökme sorunları artış gösterebilmektedir. Kedi ve köpeklerin tüy dökmesine sebep olabilecek birçok etken bulunmaktadır. Normal şartlarda yıl içerisinde iki kez görülmesi gereken tüy dökme durumu artış gösteriyorsa bunun mutlaka bir sebebi bulunmaktadır.

Kedi Ve Köpek Tüy Dökme Sebepleri
Kedi ve köpeklerin tüy bakımı oldukça önemlidir. Bakımsız tüyler de dökülme oranı oldukça fazladır. Tüylerin fırçalanması ve bakımının düzenli olarak yapılması tüy dökme sorununu azaltmaktadır. Tüy dökme her zaman doğal sebepler ile oluşmayabilir. Bu sebeple evcil hayvan sahiplerin aşı konusunda oldukça titiz davranması gerekmektedir. İç ve dış parazitler sebebiyle tüy dökümü oranı artabilmektedir. Bunun yanı sıra aşısı yapılmamış kedi ve köpeklerde oluşabilecek sağlık sorununa bağlı olarak sağlıksız tüy görüntüsü oluşabilir. Gerekli aşıların belirli periyotlar ile düzenli olarak yapılmasına özen gösterilmesi tüy dökülme oranını azalttığından büyük bir gerekliliktir. Tüy dökülmesine sebebiyet veren bir diğer durum ise psikolojidir.

Kedi veya köpeğinizin mutsuz olması da tüy dökülme oranını arttırmaktadır. Yapılan bilimsel araştırmalar hayvanların psikolojilerinin tüy dökülme oranını arttırıp azaltabileceğini kanıtlamıştır. Evcil hayvanınızın kendini stres altında hissetmesi ve aşırı üzülmesi tüy dökülme seviyesini arttırabilmektedir.
Sağlıklı beslenme tüy dökülmesini direkt etkileyen bir durumdur. Zengin içeriğe sahip besinler kullanılması gerekmektedir. Tüy dökme sorununu tamamen ortadan kaldırmasa da bu detaylara dikkat edilmesi tüy dökümünü azaltmaktadır.

Kedi tüy dökümü problemini azaltmak için piyasada birçok farklı ürün bulunmaktadır. Bu ürünleri kullanmak için öncelikle tüy dökümünün sebebinin saptanması gerekmektedir. Mantar, iç ve dış parazitler tüy dökülmesine sebebiyet verir. Bu tür tüy dökme sorunu genellikle bölgesel olarak görülmektedir. Mantar enfeksiyonu sebebiyle tüy dökülmesi genellikle burun, göz ve ağız çevresin de gerçekleşirken, salgı bezleri ile alakalı oluşan kedi tüy dökümü sırt ve karın bölgesinde gerçekleşir.

Köpek tüy dökümü normal şartlar da yılda iki kez gerçekleşen olağan bir durumdur. Fakat bazı etkenler sonucun da bu süreç uzayabilir veya yıl içerisin de artış gösterebilir. Eğer köpeğin derisi gözükmeye başlamışsa bu olağan dışı bir durum olduğu anlamına gelmektedir. Bunun sebebi zayıf beslenme, hastalık veya stres olabilir. Bu konu hakkında en doğru teşhisi veteriner koyacaktır. Bu sebeple direkt olarak ilaç alıp kullanmadan önce köpek tüy dökümüsebebini öğrenmeniz gerekmektedir.

Kedi Ve Köpeklerde Tüy Dökümünü Azaltan Ürünler
Seçilen Mamalar ve Ek Besin Takviyesi

Piyasada tüy dökümünü azaltan birçok ürün bulunmaktadır. Tüy dökümünü azaltmak için öncelikle mamaların özenle seçilmesi gerekmektedir. Zengin içeriğe sahip mamalar evcil hayvanlarda ki tüy dökme sorununu en aza indirebilmektedir. Bunun yanı sıra olağan bir durumda tüy dökülmesini de kısa süre içerisinde sorunsuz bir şekilde geçirilmesine olanak sağlamaktadır. Bu sebeple zengin içeriğe sahip ürünlerin tercih edilmesi gerekmektedir. Bu süreç de ek besin takviyesinde de bulunabilirsiniz.


Vitamin İçerikli Tabletler Ve Macunlar
Vitamin içerikli tabletler de kedi tüyü dökülmesini azaltmak için kullanılmaktadır. Veterinerinize danışarak satın alacağınız tablete karar verebilir ve belirlenen aralıklar ile kullanabilirsiniz. Ayrıca macunlarda bu süreç de en çok kullanılan ürünlerdendir. Balık yağı, çinko ve vitaminler dökümünü azaltmaya yardımcı olan en etkili vitamin türlerindendir. Kedi ve köpekler için ortak kullanılabilen vitaminler mevcuttur. Fakat belirli ürünler ise yalnızca kedilerde veya köpeklerde kullanılmaktadır. Vitamin alırken bu detaya dikkat edilmesi gerekilmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.