Kedi Maması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

27-10-2022 17:59
Kedi Maması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kedi mamaları minik dostlarınızın sağlıklarını ilk elden etkileyen en önemli faktörlerden birisidir. Bu sebeple de ailenizin en sevimli üyesinin sağlıklı ve kaliteli bir hayat geçirmesi için onun için en doğru mamayı seçmeniz gerekir. Kedi maması seçerken önceliğiniz her zaman kedinizin özelliklerine uygun en kaliteli mamayı seçmek olmalıdır. Bunun için de minik dostunuzun özelliklerini bilmenin yanı sıra kaliteli bir mamanın özelliklerini de bilmeniz gerekir. Çünkü kedi mamaları söz konusu olduğunda her zaman en kaliteli mama en yüksek fiyata sahip olan mama anlamına gelmemektedir. 


Tuz Oranı

Kedi mamalarında ilk dikkat etmeniz gereken nokta mamanız tuz oranı olmaldır. Ne yazık ki piyasada yer alan birçok kedi maması daha lezzetli olması için yüksek oranda tuza sahip olmaktadır. 

Ancak minik dostunuzun tuz açısından zengin bir beslenme düzeninin bulunması böbrek ve karaciğer hastalıklarına neden olmaktadır. Bu sebeple de dostunuz için mama seçimi yaparken öncelikle tuz oranına dikkat etmeniz gerekir.
 

Tahıl Oranı

Kedi mamalarında dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise içeriğinde yer alan tahıl oranı olmaktadır. Diğer evcil hayvanlara oranla kedilerin daha hassas bir sindirim sistemine sahip olmalarından dolayı içerisinde yüksek oranda tahıl ya da kalitesiz tahıl bulunan mamalardan uzak durmanız gerekir. Bunun yanında kedi mamasının içeriğinde kullanılan tahılın da GDO’lu olmaması gerekir. Çünkü GDO’lu tahıllar sevimli dostunuzun birçok hastalık ile karşı karşıya kalmasına neden olmaktadır.
 

Dikkat Edilmesi Gereken Diğer Noktalar

Kedi mamalarında bulunana protein değerinin yüksek olması gerekir.
Kedinizin herhangi bir hastalığı varsa buna uygun mama seçimi yapmalısınız.
Yavru kedilerin protein ihtiyaçları yetişkin kedilere göre farklılık gösterdiği için yavrulara yaşlarına uygun mama tercih etmelisiniz.
Tüy sağlıklarının desteklenmesi için Omega-3 ve Omega-6 oranı yüksek mamaların tercih edilmesi gerekir.
Kedi mamasının içeriğinde bulunana vitamin ve minerallerin kedilerin ihtiyaçlarını karşılayacak oranda olması gerekir. Özellikle kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum ve sodyum oranlarına dikkat edilmelidir.
Kısırlaştırılmış bir kediniz varsa o zaman sadece kısırlaştırılmış kedi maması kullanmalısınız.
İçeriği belli olmayan kedi mamalarını tercih etmemelisiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.