Cilt ve Tüy Sağlığı İçin Kedi Mamasının İçeriği Nasıl Olmalıdır?

27-10-2022 17:53
Cilt ve Tüy Sağlığı İçin Kedi Mamasının İçeriği Nasıl Olmalıdır?
Kedilerin ciltleri ve tüyleri vücudunun tamamını kapsamak ile birlikte birçok kedi cinsinin cilt hücreleri ve tüyleri yılda birkaç kez yenilenmektedir. Bu sebeple de minik dostunuzun dengeli beslenmesi hem tüy hem de cilt sağlığı açısından son derece önemlidir. 

Sevimli dostunuzun cilt ve tüy sağlığını korumak için mama seçimi yaparken dikkat etmeniz genel kural kaliteli ve yüksek oranda bulunan hayvansal protein oranları olmalıdır. Bunun yanında kolay sindirilebilir karbonhidratlar, vitaminler, mineraller ve esansiyel yağ asitleri de içermesi gerekir. Bunun yanında elbette ki kedinizin ihtiyacı olan günlük kalori ihtiyacının da karşılanıyor olması elzemdir.

Hayvansal Protein Açısından Zengin Olmalıdır

Kedinizin sağlıklı cilt ve tüy yapısına sahip olması için mama içeriğinde dikkat etmeniz gereken ilk nokta protein oranı olmalıdır. Kedilerin sağlıklı olması için en düşük protein oranının %26 olması gerekir. Bu oran en düşük miktarı belirtmekle birlikte daha yüksek oranda protein içeren mamaların tercih edilmesi gerekir. Ayrıca protein kaynağının da önemi büyüktür. Çünkü kediler etobur canlılardır. Bu sebeple de protein kaynağının hayvansal kaynaklı olması önemlidir. Bitkisel kaynaklı protein kesilerin sindirim sisteminde yeterince enzimlenemez.

Omega Yağ Asit Dengesi

Kedilerin sağlıklı tüylere sahip olması için önemli olan bir diğer besin değeri omega yağ asitleri olmaktadır. Bu sebeple de mama seçimi yaparken omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerinin oranlarına dikkat etmeniz gerekir. Bunun yanında her iki omega yağ asidinin birbiri ile olan oranına da dikkat etmeniz önemlidir.

Sindirilebilir Karbonhidrat

Kedinizin beslenme düzeni içerisinde karbonhidratta alması gerekir. Ancak bu miktarın sınırlı olması ve kediler için kolaylıkla sindirilebilir olması da gereklidir. Aksi halde kediniz karbonhidratı sindirmekte zorluk yaşar ve alerjik reaksiyonlar ortaya çıkabilir.

Temel Vitamin ve Mineraller

Mineral ve vitamin içeriğinin kedileriniz için en uygun olan oranda bulunması gerekir. Aksi halde başta tüy ve cilt sağlığı olmak üzere kesiniz birçok problemle karşılaşabilir.

Nem Dengesi

Su tüketimi kedinizin beslenmesinde önemli bir yere sahip olmaktadır. Özellikle kuru bir cilde sahip olan kedilerin beslenmelerinde ıslak besin takviyelerinin yeri çok daha önemlidir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.